tag:blogger.com,1999:blog-11230390.post6882648339770307236..comments2024-02-06T18:07:00.706+01:00Comments on Diario del Gourmet de Provincias y del Perro Gastrónomo: TEMPURA CASEROJorge Guitiánhttp://www.blogger.com/profile/01706868072832371701noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-11230390.post-6339574475474828932006-11-24T16:31:00.000+01:002006-11-24T16:31:00.000+01:00¡Menudo tratado sobre la tempura!
Me lo guardo......¡Menudo tratado sobre la tempura!<br /><br />Me lo guardo... tenía alguna información sobre el origen, pero me ha encantado todo lo que cuentas...<br /><br />Ya que estamos por aquí, no te deberías perder la estupenda tempura que Megumi hace en el restaurante Sakura, en Santiago... <br /><br />Un saludo, y gracias por la información...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15571825118961356550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11230390.post-4355454425877185882006-11-18T13:26:00.000+01:002006-11-18T13:26:00.000+01:00A mi me gusta acompañar la tempura de una salsa de...A mi me gusta acompañar la tempura de una salsa de ciruelas (tipo la que vende en el Corte Inglés, por ejemplo). Y el aceite de sésamo lo puedes encontrar muchas veces y a precio bastante razonable en una tienda china que hay en la calle de los cines Valle-Inclán, justo al lado de uno de los horrendos restaurantes chinos que tanto abundan en Santiago.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11230390.post-59307564226299897222006-11-17T12:37:00.000+01:002006-11-17T12:37:00.000+01:00Gourmet, y que pasa si utilizamos aceite de oliva ...Gourmet, y que pasa si utilizamos aceite de oliva ya que el de sésamo es muy caro y no soporto el olor que deja el girasolAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11230390.post-58553371379100367152006-11-17T12:16:00.000+01:002006-11-17T12:16:00.000+01:00Eu os ingredientes para o caldo dashi aproveito pa...Eu os ingredientes para o caldo dashi aproveito para compralos cando vou a Madrid ou Barcelona ou os encargo a alguén que vaia. <br /><br />O aceite de sésamo (que non é nada barato) atópase con bastante frecuencia en tendas de dietética, alimentación natural e mesmo herboristerías. <br /><br />E o resto é todo ben doado de atopar. <br /><br />Respecto á Tempura de carne, non é tradicional, que é ó que me refería, pero pode facerse.Jorge Guitiánhttps://www.blogger.com/profile/01706868072832371701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11230390.post-39383148449517611112006-11-16T23:18:00.000+01:002006-11-16T23:18:00.000+01:00Enlazando cunha conversa do outro día, nin se me o...Enlazando cunha conversa do outro día, nin se me ocurre onde mercar no meu pobo cousas como o dashi, ou o aceite de sésamo, por exempo... <br />Pero a túa receita ten moi boa pinta e tentaremos facela en breve na casa (é unha das nosas materias pendentes).<br />Outra cousa: cando estivemos ceando nun xaponés de "kushi" en Berlín (á volta das vacacións, que normalmente os sábados ceamos na casiña...) sí nos serviron tempura de carne, i estaba ben boa, a verdade. Sobre todo, coa mostaza xaponesa e a Sapporo...Anonymousnoreply@blogger.com